HP

Attól, hogy a HP a legtöbb gépet adta el a piacon, nem eredményezi azt, hogy a legjobb is. Ami biztos, hogy valamit azért nagyon jól csinálhat. Az árakat és a választékot tekintve a második a versenyünkben (2010) a HP, vonzó megjelenésének és az árhoz mérten kiváló teljesítményének köszönhetően. A beépített szoftverek is megfelelőek és folyamatosan újulnak.

HP laptop tesztek

Az olcsó Pavilion dm1z a jobb paraméterekkel együtt már labdába rúghat a nagyobb teljesítményű 11”-osok mellett. Az AMD Fusion processzorral a Pavilion dm1z lekörözi az nVidia Ion-vezérelt Asus Eee PC 1215N-t is, a hosszabb készenléti idejéről nem is beszélve. Mindezt egy igazán stílusos kivitelben kaphatjuk meg.

Akik egy igazán stílusos, masszív laptopot keres, ami megbirkózik a mindennapos feladatokkal az nem fog csalódni a HP Pavilion dm4t-ben. A 14”-os laptop remek áron kapható, és akár egy egész napon át számíthatunk a készenléti idejére is.

Aki egy igazán stílusos és jó teljesítményű laptopra vágyik, annak jó választás lehet a HP Pavilion dv6t. A grafika és a hangzás is kiváló, így a gép a szórakozásra is alkalmas, sok más előnye mellett.

A diákok számára tökéletesen kielégítő a HP Mini 1103: hosszú készenléti idő, kényelmes billentyűzet, hasznos szoftverek, jó teljesítmény. Emellett az ára is kedvezőbb a versenytársakénál.

A HP dm1 modellje pénztárcakímélő, de ez nem megy a teljesítmény vagy a megjelenés rovására. Emellett remek hangzás és hosszú készenléti idő jellemzi.

A HP Envy 14 modellje remek kijelzővel rendelkezik, ami sokak számára vonzó  lehet. Emellett a teljesítménye is kiválónak mondható, és a hangzással sem akad probléma. Egyedül az akkumulátor teljesítménye hagy kívánnivalót maga után.

A HP Pavilion dm3t megjelenése vonzó, és nem csak a külsővel lehetnek elégedettek akik ezt a laptopot választják. Remek teljesítmény, átlagon felüli hangszórók és hosszú készenléti idő egy-egy említésre méltó tényező a modellel kapcsolatban.

A HP EliteBook 8440p modellje kiváló teljesítményű a Core i5 processzorának köszönhetően. Sok hasznos alkalmazást találhatunk a gépen, emellett az időtálló kivitel és a hosszú készenléti idő is az előnyök közé sorolható. A gyenge grafikai teljesítmény a 8440p gyengepontja.

Robosztus, komoly felhasználásra tervezett a HP Envy 17 laptop, ugyanakkor hihetetlen megjelenést képvisel.

Kisdiákok számára kiváló a HP Mini 100e strapabíró, az akkumulátor-élettartam hosszú, és az árkategória is megfelelő. A teljesítmény lehetne jobb, de a célt teljes mértékben szolgálja.

Alacsony áron elérhet a HP 550 laptop, az alacsony vételi ár ellenében azonban kompromisszumokat kell kötnünk.

HP 2133 Mini-Note PC A HP első mini notebookja, amely méltó vetélytársa a piacon az Asus, Acer, MSI és Dell modelljeinek.

HP EliteBook 6930p egy igazi üzleti laptop, komoly teljesítménnyel és megjelenéssel.

Az átlagos felhasználó céljainak tökéletesen megfelel a HP Pavilion dv5t laptop.


HP laptopok jellemzői:

Teljesítmény

Minden HP modell, beleértve a ProBook 5310m és Envy 13 modelleket is, az átlagon felül teljesített a processzor erejét és a grafikai teljesítményt figyelembe véve.

Megjelenés

Ebben a kategóriában a Sony és az Apple előzi meg a HP-t. Az Envy szériák gyártásában a HP sikeresen ötvözött Apple-szerű vonásokat, a ProBook széria pedig az egyik legszebb megjelenéssel büszkélkedhet az üzleti életben használatos laptopok között.

Billentyűzet és Touchpad

Bár a billentyűzet használata egy élmény, a HP túlzottan ragaszkodik a tükrözött touchpadokhoz. Ami javításra szorulna az a beépített egérgomb, mivel a használatot megnehezíti.

Technikai támogatás

A tapasztalataink alapján muszáj volt lepontoznunk a HP telefonos segítségnyújtását, ugyanis rosszabb volt a vártnál. A weboldal szintén rendezetlen, nehezen kezelhető. Reméljük, hogy a jövőben ezen változtat a HP.

Ár és Választék

A legnépszerűbb notebook nyilvánvalóan brillírozott ebben a kategóriában. A választék bő és sokrétű, különböző típusú laptopokon belül is. Személyre szabható rendszere is segített abban, hogy a második helyre kapaszkodjon a kategórián belül. A nagy rivális, a Dell viszont jobbnak bizonyult.

Szoftver

Az Apple mögött, a HP hatékony és felhasználóbarát alkalmazásokat épített a notebook-okba, mint például a gyors webelérés. Az érintőképernyőhöz tartozó alkalmazásokban is újított a HP a felhasználók nagy örömére (pl TouchSmart tm2).

Vásárlói elégedettség

A SquareTrade adatai alapján a meghibásodási arány a legmagasabb a gyártók körében, 25,6%. Emellett a fórumozói vélemények sem túl pozitívak, a legtöbb problémát a gép túlmelegedése okozza.

Fejlesztések

Magas reményekkel vártuk a csúcskategóriás Envy széria megjelenését. A probléma sajnos az lett, hogy a gépek hamar felmelegednek, és a touchpad is nehezen kezelhető.