Samsung

Az elektronikai életben mindig is ismerték a Samsung nevét, az amerikai notebook piac számára azonban új a gyártó neve. Az egyik legjobb netbook gyártóként ismert a Samsung, a notebook-jaiban pedig ötvöződik a szép megjelenés és a kiváló teljesítmény-mindez elérhető áron.

Samsung laptop tesztek

Összességében a Samsung RV511 megéri az árát. A mindennapos feladatok elvégzéséhez tökéletesen elegendő, így diákok számára vagy otthoni használatra egyaránt kiváló.

A Samsung NC110 nem a legjobb modell a kategóriáján belül, mégis sokat kínál. Remek a billentyűzete, a kijelző nem csillog, a hangzás átlag feletti, és a megjelenés is igazán vonzó, elérhető áron.

A Samsung 9-es széria modellje az egyik legjobb prémium notebook a kategóriáján belül, bár a 13”-os MacBook Air-t nem tudja lekörözni. A 9-es széria kívül-belül nagyon jól összerakott gép, kár, hogy a készenléti ideje nem hosszabb.

A Samsung RF510 modellje átlag feletti teljesítményt nyújt elérhető  áron. Emellett a megjelenése is vonzó, a billentyűzete pedig kiváló, így az RF510 egy nagyon csábító ajánlat.

A Samsung SF510 egy nagyszerű választás. Sok előnyével és extra felszereltségével kitűnik a kategóriaátlag közül. Ha mindennapi teendőinket szeretnénk végezni a laptopon, akkor a gyengébb grafika sem fogja befolyásolni a döntésünket.

Az Samsung N130-nál minden az árról szól, az olcsó netbook ugyanúgy néz ki mint az N140 csak kisebb teljesítménye és üzemideje van.

Elegáns és jól felszerelt a Samsung QX410, amely sok értéket képvisel és remekül néz ki.

Ez a 11,6″ Samsung N510 netbook jó billentyűzetet, és egy feltöltéssel hosszabb üzemidőt ad, mint versenytársai, ugyanakkor van, akiket elriaszthat a drága ár.

A Samsung NF310 esetében remek árért futurisztikus dizájnt, kétmagos Atom processzort és egy 10″ nagyfelbontású (1366 x 768) képernyőt kapunk.

A Samsung folytatja a cég hagyományait az N210-zel, hiszen ezúttal is stabil netbookot alkotott, jó billentyűzettel, remek kijelzővel és az átlagnál jobb hangzással.

A Samsung a nagy teljesítményű  összetevők és a feltűnő kinézet párosításával alkotta meg új, R540-es laptopját, amely rendelkezik azzal az erővel, amivel lenyomja a drágább gépeket ebben a súlycsoportban.

A Samsung R780 áron felüli teljesítményt, grafikai vezérlést, hangzást és megjelenést kínál. Egyedüli komoly negatívuma a gyenge akkumulátor.

A Samsung R580 megjelenése és teljesítménye is csúcskategóriás. A beépített Blu-ray lejátszó viszont sajnos gyenge minőségével nem emel a teljesítményen. Összességében azonban egy kiválóan összerakott gép a Samsung R580 modellje.

A Samsung N150 Plus egyedi kivitele és a hangszórók kiváló minősége sokak számára vonzó lehet. Az alvó mód az energiatakarékosság szempontjából egy hasznos plusz funkció a netbook-on. A teljesítmény és a grafikai vezérlés azonban a kategóriaátlag alatti.

A Samsung NB30 nagy előnye a strapabíró kivitele: cseppmentes billentyűzettel és karcmentes borítással kapható. Az ára is mindenki számára elérhető, azonban a teljesítménye és a rövid készenléti ideje miatt gondoljuk át, hogy az NB30 mellett döntünk-e.

Elegáns, alumínium borítású Samsung Q430 – 11 laptop, ütős grafikai elemekkel. Igazi erőgép, de a töltő mindig legyen a közelben!


Samsung laptopok jellemzői:

Teljesítmény

Az eredmények (főleg az R780) arra utalnak, hogy a gyártó jó irányban halad.

Megjelenés

Összességében meg vagyunk elégedve a Samsung laptopok külsejével, néhány kiemelkedő modellel. A legtöbb azonban kinézetben nagyon hasonló, és a laptopok személyre sem szabhatók. Több változatosságot várunk a jövőben.

Billentyűzet és Touchpad

A Samsung nem bonyolítja a billentyűzeteket és touchpadokat, ezért szeretjük. Ez előkelő helyre elegendő a kategórián belül, szorosan a Sony mellett. A netbook billentyűk kiválóak, a touchpadok általánosságban megfelelnek. Egy változtatást szeretnénk: a keskeny egérgomb helyett különálló, nagyobb egérgombokat.

Technikai támogatás

Az erős helyet a felkészült telefonos ügyfélszolgálatnak köszönheti az MSI, ahol egy perc alatt pontos választ kaptunk a kérdéseinkre. A honlapon csak általános kérdésekre kapunk választ.

Ár és Választék

A konfigurációkat nem választhatjuk ki magunk az MSI notebook-oknál, mint azt a HP, Dell vagy Toshiba laptopoknál. Az árak barátságosak, bár a választék lehetne bővebb.

Szoftver

Ebben a kategóriában nem tudott kiemelkedni a Samsung. Az alapok azonban megvannak, például képernyőfelbontással, hálózati beállításokkal kapcsolatos segédprogramok, bár ezek csak egy átlagos felhasználó igényeit tudják kielégíteni.

Vásárlói elégedettség

A SquareTrade által végzett tesztben a Samsung nem szerepelt.

Fejlesztések

A 2008-as első netbook-ok nagy benyomást keltettek, de az utóbbi 12 hónapban semmi nemű újítást nem eszközölt a gyártó.